Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Aerodrom Sarajevo

Otkazana dva leta za Sarajevo, ispaštaju i fudbaleri Željezničara

aerodromsarajevo

Za sada nisu, kako su kazali, najavljena kašnjenja niti otkazivanja drugih letova

Zbog jakog vjetra na lokalitetu Međunarodnog aerodroma Sarajevo otkazani su dolazni letovi iz Istanbula i Minhena, potvrđeno je za Anadolu Agency (AA).

“Otkazani su dolazni letovi iz Istanbula, prevoznika Pegasus Airlines i Lufthansin let iz Minhena. Samim tim, otkazani su i odlazni letovi za ove destinacije”, istakli su s Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Za sada nisu, kako su kazali, najavljena kašnjenja niti otkazivanja drugih letova.

“Pozivamo sve koji se spremaju na put ili očekuju nekoga, da status leta provjere putem naše web stranice ili broja telefona”, dodali su.

Iz Kantonalne uprave civilne zaštite u četvrtak su upozorili sva pravna i fizička lica da odmah i u skladu sa svojim nadležnostima i obavezama poduzmu neophodne mjere zaštite i spašavanja od jakog vjetra s obzirom da se u narednom vremenskom periodu, prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda, na području Kantona Sarajevo očekuje jaki vjetar južnog smjera sa olujnim udarima, čija će brzina biti od 65 do 75 kilometara na sat.

Posebno apeluju na pravna lica koja izvode radove na građevinskim objektima da ne ostavljaju predmete koji bi usljed jakog vjetra mogli pasti sa krovova i drugih mjesta na objektima, kao i građevinskih skela i tako ugroziti sigurnost prolaznika.

Avion kojim su fudbaleri Željezničara trebali otputovati u Antaliju na drugi dio priprema nije sletio u Sarajevo zbog loših vremeniskih uslova.

Let je otkazan a još uvijek nije poznato kada i na koji način će se “plavi” prebaciti u Tursku.

Trener Željezničara Amar Osim u Antaliju će voditi sljedeće igrače – Vedran Kjosevski, Irfan Fejzić, Siniša Stevanović, Srđan Stanić, Antonio Pavić, Jadranko Bogičević, Kemal Osmanković, Matej Rodin, Asim Zec, Ermin Zec, Anel Šabanadžović, Haris Hajdarević, Dženan Osmanović, Sulejman Krpić, Mladen Veselinović, Sinan Ramović, Dženan Zajmović, Mihael Klepač, Semir Dacić, Eldar Šehić, Enio Zilić, Faris Zubanović, Denis Žerić i Branko Bajić.

Željezničar je prvi dio priprema obavio u Međugorju, gdje je odigrao nekoliko prijateljskih utakmica, dok će u Antaliji također igrati kontrolne mečeve protiv Vorskle, Sochija i Oleksandriye.