Ministarstvo vanjskih poslova BiH

Otkazana najavljena humanitarna pomoć iz UAE, ne navodi se razlog

bisera turkovic – pomoc iz uae

Avion je trebala dočekati zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bisera Turković sa predstavnicima Tima za krizne situacije Ministarstva vanjskih poslova BiH

Najavljena humanitarna pomoć koja je danas trebala da stigne na Međunarodni aerodrom Sarajevo iz Ujedinjenih Arapskih Emirata se otkazuje, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

U saopštenju se ne navode razlozi otkazivanja ove pomoći.

Nešto ranije iz MVP je bio najavljen dolazak aviona iz Dubaija u kome je trebalo da stigne vrijedna humanitarna pomoć za borbu protiv koronavirusa u Bosni i Hercegovini, a koju bi po drugi put slali Ujedinjeni Arapski Emirati

“Riječ je o vrlo vrijednoj pomoći u kojoj se, između ostalog, nalazi i 50 respiratora”, naveli su u saopštenju MVP BiH.

Pomoć je trebala poslati supruga potpredsjednika i premijera UAE i supruga vladara Dubaija, šeika Hind bint Maktoum bin Juma Al Maktoum, supruga Nj. V. šeika Mohammeda bin Rashida Al Maktouma, a trebalo je da stigne u 13:30 privatnim avio operaterom Vlade Dubaija Boing 747-400.

Avion je trebala dočekati zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bisera Turković sa predstavnicima Tima za krizne situacije Ministarstva vanjskih poslova BiH.