Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otkazani izbori na svim biračkim mjestima u općini Stolac (VIDEO)

BiH

glasanje-skola
Foto: Ilustracija

Izbori u opštini Stolac su prekinuti na način da su povučene sve glasačke kutije sa izbornim materijalom, objavila je koalicija “Pod lupom“, koja građanski i nestranački posmatra izborni proces.

“Posmatrači koalicije ‘Pod lupom’ su upravo izvijestili pozivni centar da su prekinuti izbori na svim biračkim mjestima u opštini Stolac. Prekinuti su na način da su povučene sve glasačke kutije sa izbornim materijalnom sa biračkih mjesta”, pojasnila je za Anadoliju Jovana Kljajić, koordinatorica za odnose s javnošću.

Prema njenim riječima, inače u Stocu su problemi počeli i ranije zamjenom članova biračkog odbora i neotvaranjem biračkih mjesta na vrijeme.

Na području opštine Stolac danas je zabilježeno nekoliko incidenata ali i dva fizička napada na člana i predsjednika izborne komisije, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona (MUP HNK).

Potvrdili su i da su prekinuti izbori na području ove opštine. Iz MUP HNK-a su istakli da je došlo i do uništavanja biračkih kutija ali da će nešto kasnije imati više informacija.

Kako javlja Večerni list, predsjednika Općinskog izbornog povjerenstva Stolac Ivicu Perića napali su određeni članovi SDA. Perić se nalazi u Domu zdravlja Stolac gdje mu se pruža liječnička pomoć.

Centralan izborna komisija (CIK) održat će uskoro hitan sastanak zbog prekida izbora u Stocu.

Kako je potvrdila Maksida Pirić, portparolka CIK-a, ovo tijelo provjerit će sve navode koje su vezane za ovaj slučaj.

Šantić: Nezvanično, izborni proces u Stocu je praktički prekinut