Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otkriven identitet osobe koja je lažno prijavila bombu u Britanskoj ambasadi

BiH

ambasada_velike_britanije_vodoprivreda

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) utvrdili su identitet lica koje je u srijedu, 26. septembra, uputilo lažnu dojavu da je u Ambasadi Velike Britanije u BiH postavljena eksplozivna naprava.

Lice je pronađeno u saradnji sa Obavještajno-bezbjednosnom agencijom, a pod nadzorom Tužilaštva BiH i juče je nad njim izvršena kriminalistička obrada, saopšteno je iz Sipe.

Kako javlja portal Faktor, radi se o Goranu Gajanoviću iz Banje Luke koji je tokom saslušanja priznao izvršenje ovog krivičnog djela.

U narednom periodu, kako se navodi, Tužilaštvu BiH biće dostavljen izvještaj protiv tog lica za krivično djelo zbog postojanja osnova sumnje ugrožavanje lica pod međunarodnom pravnom zaštitom.

Direkcija za koordinaciju policijskih tijela BiH prijavila je u 26. septembra kantonalnom Ministarstvu unutrašnjih poslova da je postavljena bomba na parkingu u Ulici Hamdije Ćemerlića koji koristi i federalni Zavod za vodoprivredu i druge institucije.

Kontradiverzionim pregledom utvrđeno je da je bila lažna dojava o postavljenoj ekspolozivnoj napravi na parkingu u krugu zgrade u kojoj se nalazi Ambasada Velike Britanije u BiH.