Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Radenko Stakić

Načelnik PU Banja Luka tukao građane na Trgu Krajine!?

policija-tortura

Stakić mora odmah biti suspendovan i odgovarati za zloupotrebu ovlaštenja u disciplinskom postupku

Utvrđen je identitet policajca nasilnika koji je nogama šutirao građane na Trgu Krajine u Banjoj Luci, tokom policijskog nasilja, hapšenja pripadnike Grupe Pravda za Davida, građana i poslanika.

Radi se o Radenku Stakiću, načelniku Sektora policije Policijske uprave Banjaluka MUP-a Republike Srpske.

Stakić je nogom šutirao građane oborene na asfalt, a na snimku se vidi kako Lukačev načelnik odlazi prema drugoj osobi tražeći razjaren novu žrtvu nakon što građani vrište i traže da ne udara nogom staricu. Da ima bar malo pravne države Stakić bi kao stari povratnik u činjenju krivičnih djela odavno bio suspendovan i ne bi nosio i sramotio uniformu Policije Republike Srpske, jer je prije 5 godina bio smijenjen sa funkcije načelnika Policijske stanice Lazarevo zbog zloupotrebe položaja i pomaganja banjalučkim zelenašima, piše Nebojša Vukanović na svom blogu.

Stakić je smijenjen 2013. godine skupa sa Goranom Guskom, šefom Kriminalističke policije u PS Obilićevo, zbog veza sa zelenašem Branislavom Smiljanićem zvanim Ćelo, i drugim zelenašima koji su uhapšeni u akciji „Knez dva“. Građani su svjedočili da su neki policajci tražili da zelenašima daju novac, a Guska i Stakić bili su među osumnjičenim. Nažalost umjesto izbacivanja iz MUP-a Srpske Lukač je unaprijedio korumpiranog policajca, koji je juče šutirao građane želeći da dokaže lojalnost i odanost ministru i tako dalje napreduje u karijeri. Niko nema pravo da se iživljava i tuče nedužne građane, i Stakić mora odmah biti suspendovan i odgovarati za zloupotrebu ovlaštenja u disciplinskom postupku.

MUP Republike Srpske i Dragan Lukač nisu odgovorili ko je nasilnik u uniformi sa činovima koji nogom udara građane na zemlji, pa sam pokrenuo istragu i uz pomoć saradnika iz Banjaluke otkrio identitet nasilnika. Sada je na Lukaču da ga pod hitno suspenduje i pokrene postupak, kako se ne bi izazvao revolt kod građana.