Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

tuzlanski kanton

Otkriveno 19 radnika na crno u dva dana

Porezna-uprava-Federacije-BiH333

U ovim kontrolama inspektori su juče i 27. februara otkrili 25 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, te jedan objekat koji nije imao instaliran fiskalni uređaj, saopšteno je iz Poreske uprave FBiH

Inspektori Poreske uprave Federacije BiH /FBiH/ izvršili su na području Tuzlanskog kantona 63 inspekcijska nadzora i tom prilikom otkrili 19 neprijavljenih radnika i zapečatili 17 objekata, dok su u 39 slučajeva izdali prekršajne naloge sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 119.100 KM.

U ovim kontrolama inspektori su juče i 27. februara otkrili 25 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, te jedan objekat koji nije imao instaliran fiskalni uređaj, saopšteno je iz Poreske uprave FBiH.

Inspektori su zapečatili objekte i izdali prekršajne naloge jer su utvrđene nepravilnosti koje se odnose na zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja i nepostojanja fiskalizovanog fiskalnog uređaja.

Ovim inspekcijskim nadzorom bili su obuhvaćeni poreski obveznici koji obavljaju ugostiteljsku djelatnost, građevinsku, trgovinsku, te djelatnost proizvodnje i prodaje hljeba i peciva i druge uslužne djelatnosti.

Iz Poreske uprava navode da će nastaviti sa aktivnostima na kontroli zakonitosti poslovanja poreskih obveznika i sprečavanju sive ekonomije, te pozivaju poreske obveznike kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone.

“Ukoliko se u budućim kontrolama kod ovih poreskih obveznika ponovo utvrde nepravilnosti, biće im izrečena zaštitna mjera zabrane obavljanja djelatnosti u periodu od šest mjeseci”, upozoravaju iz Poreske uprave.