Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otkriveno ko je vlasnik jahte na kojoj „orgijaju“ domaći političari

BiH

jahta

Domaću javnost zaintrigrirala je informacija državnog ministra sigurnosti Dragana Mektića da je u Portorožu stacionirana jahta na kojoj „orgijaju“ domaći političari.

[quote_left]Firme „Integra inženjering“ i „Integral inženjering“ Slobodana Stankovića samo u tri kreditne linije uzele su od IRB-a ukupno 25 miliona KM[/quote_left]

Tragom izjave BN TV je došao do informacije na sajtu Ministarstva za infrastrukturu Republike Slovenije – Bazi podataka Uprave za pomorstvo da je preduzeće „Integral mostogradnja D.O.O.“ upisano kao vlasnik jahte „PERMAR S.L.R“.

Proizvedena je 2006. godine u San Remu u Italiji, a od 2013. registrovana je na firmu „Integral mostogradnja D.O.O“ koja je u većinskom vlasniku Slobodana Stankovića, vlasnika koncerna „Integral“ iz Laktaša. Jahta je veoma luksuzno opremljena i njena vrijednost se trenutno kreće oko tri miliona KM.

U zvaničnom Registru privrednih subjekata Republike Slovenije ovo preduzeće je osnovano u novembru 2006. i osim Slobodana Stankovića koji je većinski vlasnik 51% akcija, 19% akcija je u vlasništvu Slavice Stanković, a po 15% imaju Tamara Regosić Stanković i Maja Praštalo.

Od osnivanja firma nije imala velike prihode od prodaje i drugih aktivnosti.

Postavlja se pitanje odakle je i kako pribavljen novac za kupovinu jahte, a vrlo je vjerovatno da su za to korištena sredstva Investiciono-razvojne banke Republike Srpske, javlja BN TV.

Firme „Integra inženjering“ i „Integral inženjering“ Slobodana Stankovića samo u tri kreditne linije uzele su od IRB-a ukupno 25 miliona KM.

Prvi kredit od 5 miliona KM firma „Integra inženjering“ preko NLB Razvojne banke realizovala je 2. septembra 2009.

Drugi kredit takođe od 5 miliona KM realizovan je mjesec dana kasnije, 2. oktobra 2009. preko firme „Integral-inženjering“ i Nove banke (link pogledajte OVDE), a treći od 15 miliona KM preko Uni-kredit banke 14. jula 2011. godine.

Dakle samo ovim kreditima Stanković je od IRB-a dobio 25 miliona KM, a sasvim izvjesno da je nekoliko miliona izneseno iz Republike Srpske i izdvojeno za kupovinu luksuzne jahte.