Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

uslov predsjednika stranke

Otkriveno šta je Šarović tražio da odstupi sa čela SDS-a, dobio je negativan odgovor

Banja Luka: Lideri oporbenih stranaka PDP i SDS održali konferenciju za medije
17.01.2022., prostorije Gradskog odbora SDS Banjaluka, Banja Luka (BiH) - Lideri oporbenih stranaka PDP i SDS u RS odrzali su konferenciju za medije nakon sastanka u Banjaluci i iznijeli stav da ce ove dvije stranke koordinirati aktivnosti na temu vracanja u zajednicke institucije BiH. Mirko Sarovic, predsjednik SDS, nakon sastanka sa Branislavom Borenovicem, liderom PDP i najuzim rukovodstvom ove partije rekao je da ce ove dvije stranke izaci zajedno na izbore i dati kandidate za najbitnije funkcije u RS i BiH. Borenovic je rekao da je kandidat PDP za jednu od dvije funkcije Jelena Trivic te da je njihova zelja da to bude kandidatura za predsjednika Republike Srpske. Borenovic je rekao da je Dodikova politika dozivjela krah i da se SNSD pognute glave vraca u BiH institucije. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Međutim, kako tvrde  izvori, Šarović je dobio negativan odgovor i nema osnova da se nada novoj funkciji o trošku države

Predsjednik SDS u ostavci Mirko Šarović, tražio je juče od najbližih saradnika da mu garantuju da će biti izabran za delegata u Domu naroda BiH.

Mada to nije zvanično rečeno, radilo se o svojevrsnom uslovu Šarovića da podnese ostavku na mjesto predsjednika SDS.

Međutim, kako tvrde  izvori, Šarović je dobio negativan odgovor i nema osnova da se nada novoj funkciji o trošku države, piše Srpskainfo.

Naročito ne nakon što je otišao u penziju i uzeo otpremninu iz budžeta BiH. A potom izgubio izbore za člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda sa oko 103.000 glasova razlike.

– Kada je vidio da nema kud, ipak je podnio ostavku, zajedno sa kompletnim Predsjedništvom stranke, ali tek nakon nekoliko sati rasprave – tvrde izvori Srpskainfo.

Podsjećamo, pet srpskih delegata u Dom naroda BiH bira Narodna skupština RS-a.