Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otvoren Prvi međunarodni sajam boračkog zadrugarstva

sajam borackog zadrugarstva 3
FOTO: D. B.

U sarajevskoj dvorani “Mirza Delibašić” otvoren je Prvi međunarodni sajam boračkog zadrugarstva, koji će danas i sutra u glavnom gradu BiH okupiti više od 70 izlagača.

Generalni pokrovitelj Sajma je Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, uz podršku Grada Istanbula i Grada Sarajeva.

Ceremoniji svečanog otvaranja sajma u sarajevskoj Skeneriji prisustvovali su ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko, federalni ministar za pitanja boraca i invalida Salko Bukvarević, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, predstavnik Grada Istanbula Muhammet Alyuruk, predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti BiH, boračke populacije, predstavnici hrvatskog minitarstva braitelja, kao i brojne zvanice i gosti.

Izlagači i prestavnici boračkih zadruga iz različitih dijelova BiH će tokom naredna dva dana nuduti različite proizvode voća, povrća, sokova, meda, ljekovitog bilja, poljoprivrednih alata. Pored više od 70 izlagača iz BiH, tu su i štandovi turskog Grada Istabula, Ziraat Bank Bosnia, Instituta “Yunus Emre”, Fonacije Maarif, Međunarodne agencija za saradnju i koordinaciju (TIKA), Internacionalnog univerziteta Sarajevo (IUS).