Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

mup hnk

Otvorena istraga: Objavljen video kako policajac uzima 20 eura

uzeli 20 eura
Foto: Screenshot/YouTube
Ilustracija

Na videu koji ima više od 80.000 pregleda može se vidjeti kako se policajac s njima jedva sporazumijeva budući da ne zna engleski jezik, no jezik korupcije odmah je razumio

Odjel za profesionalne standarde-Unutarnja kontrola Uprave policije MUP-a-HNK otvorila je unutarnju istragu protiv policijskog službenika PS Jablanica koji je preuzeo 20 eura od turskih turista koje je zaustavio u Jablanici, potvrdili su za N1 iz MUP-a HNK-a. Dodali su i da je u istragu uključen i Sektor kriminalističke policije.

Podsjetimo, motociklisti su se vozili u Sarajevo kada ih je u Jablanici zaustavio policajac zbog pretjecanja. Na videu koji ima više od 80.000 pregleda može se vidjeti kako se policajac s njima jedva sporazumijeva budući da ne zna engleski jezik, no jezik korupcije odmah je razumio.

Nakon što im je nešto pokušavao nacrtati na papiru, odustao je čim su mu ponudili 20 eura. Očito nije znao da motociklisti često nose kamere na kacigi kako bi snimali svoja putovanja.

“U 7. dijelu našeg serijala Balkanske invazije otišli smo u Sarajevo. Putem smo podmitili policiju koja nas je zaustavila zbog krivog pretjecanja. Bio je to prvi put u životu da sam podmitio policajca. Kad sam otišao u Sarajevo, sve sam zaboravio. Više u našem videu. Uživajte u gledanju…”, napisali su u opisu videa na Youtubeu, prenosi Hercegovina.info.