Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otvorena istraga protiv sudskog policajca u Brčkom

brcko_tuzilastvo_pressrs

Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH otvorilo je istragu protiv sudskog policajca Z. S. iz Brčkog zbog osnova sumnje da je prije dva dana, izvan dužnosti, u naseljenom mjestu G. Skakava pucanjem iz vatrenog oružja počinio kazneno djelo izazivanja opće opasnosti.

Policija Brčko distrikta BiH odmah je obavijestila Tužiteljstvo o navedenom događaju, a nakon istražnih radnji utvrđeno je kako postoji osnova sumnje da je Z. S. pucanjem iz pištolja izazvao opasnost po život više osoba.

Tužiteljstvo je, s tim u vezi, u utorak donijelo naredbu o provođenju istrage za kazneno djelo “izazivanje opće opasnosti”. Naredbom je određen pravac istrage prema rasvjetljavanju kaznenog djela, kao i daljnje mjere i radnje koje će se poduzeti radi donošenja tužiteljske odluke u što kraćem roku.

Iz Tužiteljstva Brčko distrikta BiH podsjećaju kako poduzimanje radnji kaznenog gonjenja prema određenoj osobi ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje kaznenog djela. Prema načelu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom ne utvrdi njegova krivica.