Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otvorena izložba radova studenata Akademije likovnih umjetnosti

izlozba-akademija2233

Otvaranje izložbe umjetničkih radova studenata Akademije likovnih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu upriličena je večeras u glavnom gradu BiH, u okviru Dana Univerziteta i obilježavanja 67. godišnjice Univerziteta u Sarajevu.

Izložbu je otvorio prorektor za umjetnost, kulturu i sport prof. dr. Zijad Mehić, koji je čestitao 67. godišnjicu Univerziteta u Sarajevu te izrazio uvjerenje da će zajedno kroz nove umjetničke, naučne i umjetničko-istraživačke projekte naći dovoljno prostora da sa studentima i profesorima ostvare značajna dostignuća, kako u BiH, tako i u inozemstvu.

Dekanesa Akademije likovnih umjetnosti prof. Marina Finci u uvodnom obraćanju je pojasnila da su u današnjem programu studenti ove akademije predstavljeni svojim školskim radovima, odabranim i proglašenim za najbolje studentske radove na godišnjoj izložbi Akademije.

Kako je rekla, svaki odsjek Akademije je odabrao i nagradio najbolji studentski rad, tako da su predstavljeni najbolji radovi odsjeka slikarstva, kiparstva, grafike, nastavničkog te odsjeka grafičkog i produkt dizajna.

Finci je svim uposlenicima i studentima Univerziteta u Sarajevu zaželila “uspjeh u radu, radost stvaranja, oduševljenje i zadovoljstvo postignućima optimalnih rezultata u obrazovnom radu te umjetničkim i naučnim oblastima”.

Na izložbi, koja će biti otvorena cijeli decembar, predstavljena su 22 rada 13 autora – reprezentativnih studenata iz svojih klasa, a program je uveličala izvedba studenata Akademije scenskih umjetnosti i Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu.