Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otvorenje senzorne sobe i potpisivanje ugovora podrške u Zavodu Mjedenica

ugovor_mjedenica – stari grad

U Zavodu za specijalno obrazovanje i odgoj djece Mjedenica, sutra (07. juni) će u 13 sati zvanično biti otvorena novoopremljena senzorna soba, a potpisat će se i Ugovor o finansijskoj podršci. Senzornu sobu će otvoriti načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i direktorica Zavoda Mjedenica Mirsada Čakal.

Podsjećamo, krajem februara ove godine načelnik Hadžibajrić i direktorica Čakal su potpisali Ugovor o finansiranju opremanja senzorne sobe u iznosu od 21.000 KM. Senzorna soba je posebno opremljena soba koju koriste osobe koje imaju poremećaj senzorne integracije. Unutar te sobe imaju priliku da istraže i da razviju svoje senzorne vještine. Ovaj vid terapije se koristi u radu s djecom s poteškoćama u razvoju i ima veliki značaj. Senzorna soba sa različitim elementima pomaže stimulaciju osjetila kao što su vid, sluh, dodir, miris i okus. Radi se o najopremljenijoj sobi takve vrste u Kantonu Sarajevo i bit će na raspolaganju i drugim ustanovama.

Ugovor o davanju granta u iznosu od 7.000 KM je već postao tradicija, a Općina time finansira projekat koji pruža podršku učenicima sa govorno-jezičkim poteškoćama, a bit će realizovan u osnovnim školama na području Starog Grada.