Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otvoreno klizalište u Centru “Safet Zajko” u Sarajevu

klizaliste – safet zajko3

Općina Novi Grad Sarajevo i ove je zimske sezone stanovnicima Novog Grada i Sarajeva omogućila besplatno klizanje na otvorenom.

Ledena ploha, površine oko 350 metara kvadratnih, postavljena je u Centru „Safet Zajko“, gdje će klizači imati priliku uživati na pravoj ledenoj površini. Moći će je koristiti i stariji i mlađi sugrađani, s tim da djeca mlađa od 6 godina mogu klizati samo u prisustvu roditelja.

Klizalište su danas, uz prisustvo velikog broja djece, njihovih roditelja i nastavnika svečano otvorili načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i Ramiz Duraković, direktor Javnog preduzeća „Lokom“, koje u saradnji sa Općinom realizira ovaj projekat.

“Navikli smo da u ovim zimskim mjesecima najmlađe stanovnike obradujemo klizalištem. Ranije smo to radili na Dobrinji, a ove godine prvi put je klizalište postavljeno u Centru ‘Safet Zajko’. Ovo je jedan mali gest da ambijent u našoj općini i gradu, u ovim zimskim mjesecima uljepšamo i upotpunimo ovakvim sadržajem, kako bi naši najmlađi sugrađani uživali na ledu u danima koji su pred nama, a naročito u vrijeme raspusta“, kazao je načelnik Semir Efendić.

Klizalište će biti otvoreno do 15. februara, a građani i posjetitelji Sarajeva moći će klizati radnim danima i vikendom od 10 do 21 sat.

Klizanje će biti besplatno za sve uzraste, a oni koji nemaju klizaljke moći će ih iznajmiti po simboličnoj cijeni od 1 KM, koliko košta cjelodnevni najam klizaljki.

Među danas prisutnim roditeljima bila je Alma Kadrić koja je dovela svoje dijete na klizanje.

“Ovo je prvi put da kliže i predivan je osjećaj. Neka djeca su danas napravila prve korake na ledu i to za njih znači mnogo, a osmjesi na njihovim licima su potvrda onima koji rade ovakve projekte da u budućnosti nastave isto”, rekla je Alma.