Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Otvoreno obnovljeno stepenište u sarajevskoj Pruščakovoj ulici

pruscakova1111

Radovi na sanaciji klizišta i rekonstrukciji stepeništa u sarajevskoj Pruščakovoj ulici, Mjesna zajednica ”Trg oslobođenja-Centar”, su završeni, a danas je priređeno zvanično otvorenje za građane.

Načelnik općine Centar Dževad Bećirević je kazao da je građanima ustupljeno stepenište, ali i jedan objekat koji će ostati budućim generacijama.

– Ovim stepeništem izgrađeno je neko novo prepoznatljivo mjesto, neka nova “Čeka” i “Slatko ćoše”. Izgrađeno je novo mjesto susreta, poznanstava i ljubavi, a vidim da je ono već postalo prepoznatljivo po svojoj jedinstvenosti – rekao je Bećirević.

Projekat u Pruščakovoj ulici je finansirala Općina Centar koja je iz budžeta izdvojila oko 700.000 KM.

S obzirom na ambijentalnu cjelinu stepeništa koje se nalazi u neposrednoj blizini kultnog okupljališta ”Sloga” i Šahovskog kluba ”Bosna”, arhitekti su prilikom izrade projektne dokumentacije predvidjeli da svako odmorište tematski bude u vezi s najpoznatijim muzičkim izvođačima ili grupama koje su obilježile zlatni period ”Sloge”.

Na svakoj klupi na odmorištu je postavljena kratka biografija odabranih muzičara s posebnim audio uređajima putem kojih će prolaznici moći slušati najpoznatije numere: Indexa, Bijelog dugmeta, grupe Merlin i Pro Arte, te predstavnika pokreta New Primitives, kao i Rock Under Siege, vokalnog ansambla Prijatelji.

Na odmorištu kod Šahovskog kluba ”Bosna” postavljen je sto sa šahovskim figurama, saopćeno je iz Općine Centar.