vanredna sjednica

OV Centar: Izvršen izbor vijećnika u Gradsko vijeće Grada Sarajeva

opcinsko_vijece_centar

Danas je razmatran i izvršen izbor vijećnika u Gradsko vijeće Grada Sarajeva

Općinsko vijeće Centar Sarajevo održalo je 1. vanrednu sjednicu koju je vodio predsjedavajući Sejad Đozo.

Na dnevnom redu ove sjednice našao se Prijedlog odluke o davanju saglasnosti na zamjenu nekretnina – građevinskih parcela između „Infobip BH“ d.o.o. Sarajevo i Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju stanova za članove porodice šehida i poginulih boraca, ratne vojne invalide, demobilizirane borce i prognane osobe.

Načelnik Srđan Mandić je informirao Vijeće da je Infobip stekao parcelu kupovinom od Općine Centar.

-Pored naprijed navedene, Infobip je kupio još dvije parcele. Fond Kantona za izgradnju stanova parcelu je stekao javnim natječajem. Vlada KS je dala saglasnost za otpočinjanje pregovora za zamjenu nekretnina između Fonda i Infobipa. Ova kompanija ima 200 uposlenih, a u planu je da se uposli 500 osoba. Zamjenom nekretnina se stiču uslovi za ekonomičnije korištenje nekretnina i upošljavanje većeg broja osoba. Samim time će biti bolje arhitektonsko uređenje i ne postoji nikakva prepreka da se ovaj prijedlog i ne usvoji, kazao je načelnik Mandić.

Vijeće je podržalo ovaj prijedlog.

Danas je razmatran i izvršen izbor vijećnika u Gradsko vijeće Grada Sarajeva.

Nakon obavljenog glasanja lista političke stranke Narod i pravda dobila je sedam glasova, lista kluba samostalnih vijećnika Đenan Muminović-Velija Katica tri glasa, lista grupe vijećnika Ćosović-Khattab-Muharemović-Šljivo-Šenderović pet glasova, lista političke stranke Naša stranka šest glasova, te grupa vijećnika Zulfikarpašić-Stevanović-Majstorović osam glasova.

Prije nego što se pristupilo glasanju Ismir Jusko iz SBB-a je obavijestio vijećnike da zajedno s kolegom Sulejmanom Haljevcem neće glasati za listu SBB-a na kojoj su se nalazila ova dva vijećnika, već da će podršku dati drugim listama. Na kraju, lista SBB nije imala nijedan glas, saopćeno je iz informativne službe Općine Centar.