Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

S biblijom u ruci

Ova fotografija sa protesta u Banjoj Luci dirnula je svijet

viber-image-4
Foto: Srpskainfo

” Ludilo je bilo na sve strane, galamili su, a ja sam uzela Bibliju, čvrsto je prigrlila uz njedra i izgovarala riječi molitve”

U scenama nasilja na banjalučkom trgu, koje su 25. decembra prošle godine obišle region i svijet nakon hapšenja Davora Dragičevića, oca ubijenog mladića Davida, posebno se izdvojio detalj gdje starija žena kleči čvrsto držeći Bibliju, dok su oko nje policajci u oklopima i zabrinuti građani.

Portal Srpskainfo je otkriva da se radi o Nadi Figurek, baki iz Banje Luke, koja je kazala da je molitvom spriječila još veće nasilje.

– Vidjela sam da će doći do nasilja, što se nažalost ubrzo i dogodilo – prisjetila se Figurek scena koje, kako kaže, nikada neće zaboraviti.

– Ludilo je bilo na sve strane, galamili su, a ja sam uzela Bibliju, čvrsto je prigrlila uz njedra i izgovarala riječi molitve. U jednom trenutku policajci su krenuli prema mladiću koji je bio u blizini, ali su stali kada su me vidjeli i kada su čuli da se molim – istakla je ova baka.

Foto: Srpskainfo

Način na koji je Figurek barem za trenutak spriječila nasilje trebalo bi da bude vodilja svima, posebno uoči predstojećeg Božića, koji bi za sve trebalo da bude simbol mira i praštanja.