Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Građani poštuju mjere

Ovako danas izgledaju ulice Mostara (FOTO)

mostar

Do jučer su mostarski kafići bili puni gostiju, koji su koristili dolazak proljeća i lijepo vrijeme, međutim pojava virusa sve je to preko noći promijenila.

Očekivano, na ulicama Mostara jutros nema mnogo prolaznika. Bašte ugostiteljskih objekata su prazne, javlja Anadolu Agency.

Također, neki od pomenutih objekata, u skladu s odlukom Kriznog štaba Civilne zaštite Federacije BiH, potpuno su obustavili rad, dok dio njih i dalje radi, pozivajući se na odluku Kriznog štaba u ovom kantonu, koja je jučer donesena, a glasi da se zabranjuje rad iza 18 sati.

Među stanovništvom vlada panika, posebno nakon što su procurile informacije da je osoba koja je zaražena koronavirusom, nakon povratka iz Italije boravila na javnim mjesetima, te se shodno prirodi svog posla redovno sastajala sa sugrađanima.

S druge strane, vodstvo bolnice tvrdi kako je zaraženi i dalje izričit da nigdje nije putovao, što dodatno brine, obzirom da nije poznat nulti pacijent. Napeto je i u samoj bolnici.

Građani na ulicama koje smo danas susreli uglavnom nisu raspoloženi za razgovor. Oni koji su pristali razmijeniti poneku riječ molili su da se ne otkriva identitet.

“Izašao sam kako bih kupio hljeb i cigarete. Poštujem preporuke i ne krećem se osim kad baš moram. Svi moramo biti savjesni i pridržavati se preporuka”, rekao je jedan od prolaznika.

Osim ugostiteljskih objekata, pusti su danas bili i mostarski parkovi. Građani bez obzira na proljetno vrijeme nakon hladnih dana, ipak moraju biti strpljivi i ostati u svojim domovima.