Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

snsd

“Ovakve optužbe na naš račun nije iznosio čak ni Bakir Izetbegović”

milorad-dodik-stasa-kosarac

Igor Crnadak izjavio da najave SNSD-a da će tražiti rušenje Oružanih snaga BiH, Uprave za indirektno oporezivanje, Suda BiH i drugih zajedničkih institucija predstavljaju veliku ludost i poziv na novi rat

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac rekao je “da je izjava potpredsjednika PDP-a Igora Crnatka u funkciji podizanja tenzija i raspirivanja političke krize u BiH, kao i dodvoravanja onim stranim faktorima koji su u posljednjih mjesec dana učinili sve da propadne sporazum o formiranju vlasti na nivou BiH kojeg su 5. avgusta potpisali predsjednici SNSD-a, SDA i HDZ-a Milorad Dodik, Bakir Izetbegović i Dragan Čović”.

“SNSD nikada nije prizivao rat, niti bilo kakve oružane sukobe. Ovakve optužbe na račun najveće i najjače političke partije u Republici Srpskoj nije iznosio čak ni Bakir Izetbegović”, rekao je Košarac Srni komentarišući izjavu potpredsjednika PDP-a Igora Crnatka da najave SNSD-a da će tražiti rušenje Oružanih snaga BiH, Uprave za indirektno oporezivanje, Suda BiH i drugih zajedničkih institucija predstavljaju, kako kaže, “veliku ludost i poziv na novi rat”.

“Žao mi je što to Crnadak ne vidi iz svoje ministarske fotelje. Bilo bi još gore ako bi Crnadak, u funkciji ministra inostranih poslova, ovakve svoje stavove prenio visokim međunarodnim zvaničnicima s kojima će se uskoro sastati. To su stavovi bošnjačke političke čaršije, a ne Republike Srpske i srpskog naroda”, zaključio je Košarac.