Naknada za nerad

Ovih 20 bivših poslanika NSRS dobijat će “bijeli hljeb”

nsrs (2)

Oko 3.000 KM mjesečno narednih šest mjeseci dobijaće i Nevenka Marilović, poslanica SDS. Zakletvu je položila u oktobru, a učestvovala je na svega dvije ili tri sjednice

Čak 20 od 27 poslanika bivšeg saziva Narodne skupštine Republike Srpske ostvarilo je pravo na “bijeli hljeb”, naknadu za nerad u trajanju od šest mjeseci. Svaki od njih koštaće nas oko 18 hiljada KM, piše N1. U narednih pola godine svakog mjeseca primaće prosječnu poslaničku platu.

Pravo na ovu naknadu imalo je 27 narodnih poslanika, zahtjev je podnijelo njih 26, a naknadu će na kraju dobijati njih 20 i to zato što će ostali dobiti otpremnine, zbog odlaska u penziju.

Oko 3.000 KM mjesečno narednih šest mjeseci dobijaće i Nevenka Marilović, poslanica SDS. Zakletvu je položila u oktobru, a učestvovala je na svega dvije ili tri sjednice.

Zahtjeve za “bijelim hljebom” razmatrala je Komisija za administrativna pitanja NSRS, na sjednici koja nije bila najavljena za medije iako se na njoj raspravljalo o pitanju od javnog interesa.

Pravo na “bijeli hljeb” bivšim poslanicma daje zakon. Iako ishod glasanja na sjednici Komisije njima ovo pravo ne može osporiti značajno je da je od svih prisutnih članova Komisije, protiv dodjeljivanja prava na “bijeli hljeb” glasao jedino Đorđe Vučinić iz Liste za pravdu i red.