Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

BHmeteo

Ovim dijelovima BiH prijeti nevrijeme

Izvor: BHmeteo

U Krajini, sjevernoj, sjeveroistočnoj i dijelom u centralnoj Bosni mjestimično jači grmljavinski pljuskovi uz moguću pojavu nevremena sa ledom, jakim vjetrom i većom količinom kiše za kratko vrijeme

Nakon jučerašnjeg stabilnijeg dana, danas ponovo nestabilno vrijeme. Sredinom dana, odnosno za koji sat, u Krajini razvojem oblačnosti se očekuje mjestimično kiša i pljuskovi sa grmljavinom.

Daljim pristizanjem vlažnog zraka sa jugozapada i porastom oblačnosti, u poslijepodnevnim i večernjim satima današnjeg dana kiše i mjestimičnih pljuskova sa grmljavinom će biti postepeno u većem dijelu zemlje. Kiša će biti prljava zbog čestica saharskog pijeska i prašine u zraku, javlja BHmeteo.

U Krajini, sjevernoj, sjeveroistočnoj i dijelom u centralnoj Bosni mjestimično jači grmljavinski pljuskovi uz moguću pojavu nevremena sa ledom, jakim vjetrom i većom količinom kiše za kratko vrijeme. U ostatku zemlje samo rijetka pojava jačih pljuskova.

Nestabilno vrijeme se nastavlja i u noći na ponedjeljak (3. juna), pogotovo od ranih jutarnjih sati, dolaskom nestabilnosti sa juga. I tad treba računati na mjestimično jače grmljavinske pljuskove i nevremena, koji bi ovog puta bili u dijelovima Hercegovine, centralne, istočne, i sjeveroistočne Bosne.