Online aplikacija

Ovo je obrazac koji morate popuniti ako želite ući u Hrvatsku

Primoštenske plaže spremno iščekuju veći broj gostiju
27.06.2020., Primosten - Primostenske plaze spremno iscekuju veci broj gostiju koji se ocekuje u srpnju i kolovozu. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Prije ulaska u Hrvatsku, građani trebaju popuniti obrazac na online aplikaciji

Građanima BiH od večeras u ponoć dozvoljen je ulazak u Hrvatsku.

Ulazak u Hrvatsku dopušten je osobama koje putuju zbog turističkih ili drugih poslovnih razloga ili koje imaju drugi gospodarski interes, osobama koje putuju zbog školovanja ili drugih neodgodivih osobnih razloga, diplomatima, policijskim službenicima u obavljanju njihovih poslova, službama i timovima Civilne zaštite, osoblju međunarodnih organizacija i međunarodnom vojnom osoblje u obavljanju njihovih funkcija te putnicima u tranzitu.

Također je dopušten ulazak zdravstvenih radnika, zdravstvenih istraživača i saradnika, stručnjaka za skrb o starijima te osobama koje zahtijevaju hitno medicinsko liječenje, prekograničnim radnicima, prijevoznicima robe i drugom prometnom osoblju u mjeri u kojoj je to potrebno.

Ipak, prije ulaska u Hrvatsku, građani trebaju popuniti obrazac na online aplikaciji entercroatia.mup.hr kako bi se izbjegle gužve na granicama prilikom ispunjavanja.

Koji podaci se traže u obrascu?

Prvi dio obrasca MUP-a HR odnosi se na razlog putovanja (možete odabrati osobni, poslovni ili turistički), državu polazišta i dužinu zadržavanja u Hrvatskoj, maksimalno 90 dana u kojim se može ulaziti i izlaziti iz države.

Nakon toga, popunjavate osnovne lične podatke, kao i zdravstvene informacije – da li ste bolovali od Covida-19, bili u kontaktu sa zaraženima, te putovali u posljednje dvije sedmice.

U posljednjem, trećem dijelu obrasca, navodite s kim putujete i u kojem objektu ćete biti smješteni, bilo u hotelu, apartmanu, plovilu, ili pak svom posjedu.