Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ovo je oružje koje su koristili specijalci MUP-a RS tokom pljačke

oruzje specijalci000

Na konferenciji za medije prezentovano je oružje koje su koristili uhapšeni pripadnici Specijalne policije RS tokom pljačke blindiranog vozila u kojem se nalazilo 600.000 KM, javlja N1.

Specijalno tužilaštvo RS smatra da je kompletiralo slučaj i da je pribavilo sve dokaze protiv grupe.

Zaplijenjeno je pet automatskih pušaka i 12 hiljada eura i jedno vozilo marke Audi za koje pretpostavljaju da je kupljeno novcem od pljačke.

oruzje specijalci1111

Specijalce je odao specifičan način kretanja koji se uči na obuci, a prepoznale su ih kolege iz jedinice iako su nosili fantomke.
Sve je zabilježila kamera iz blindiranig vozila koje je prevozilo novac.

Banjalučki Okružni sud odredio je jednomjesečni pritvor pripadnicima Specijalne jedinice policije MUP-a Republike Srpske Goranu Parašu, Vladanu Malići i Aleksandru Popoviću.

oruzje novac specijalci2

Osim njih, jednomjesečni pritvor je određen i zaposlenom u Agenciji “Sektor sekjuriti” Danijelu Kuzmiću i suvlasniku auto-kuće plac za prodaju vozila “Kvatro” Olegu Bandi, dok su pripadnici Specijalne policije Željko Inđić i Goran Janjuz pušteni da se brane sa slobode.

U večernjim satima 13. januara 2016. godine je uhapšeno šest pripadnika ove jedinice zbog pljačke blindiranog vozila kompanije “Sektor sekjuritija” koja se dogodila 22. septembra prošle godine na autoputu Banjaluka – Gradiška, kod Cerovljana.

Specijalci MUP-a sumnjiče se da su opljačkali 600.000 KM iz blindiranog vozila u kojem je u Hrvatsku prevožen novac Unicredit banke.