Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prognoza vremena

Padavinama nema kraja: Ponovo su najavljene obilne kiše, trajat će danima

Foto: Facebook
Poplave u Bihaću

Danas u Bosni pretežno oblačno, u Hercegovini sunčanije prije podne

Jutros je u Bosni pretežno oblačno. Pljuskovi su registrovani na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. U Hercegovini je pretežno sunčano.

Danas u Bosni pretežno oblačno, u Hercegovini sunčanije prije podne. Širom zemlje se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Lokalno pljuskovi mogu biti i obiliniji. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C, na jugu zemlje do 28°C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana su mogući pljuskovi sa grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka oko 21°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Prognoza za naredne dane

U četvrtak u Bosni pretežno oblačno, u Hercegovini sunčanije prije podne. Širom zemlje se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Lokalno pljuskovi mogu biti i obiliniji. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24°C, na jugu zemlje do 28°C.

U petak djelimično vedro i dalje nestabilno vrijeme. Širom zemlje se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Lokalno pljuskovi mogu biti i obiliniji. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 28°C.

U subotu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C, na jugu zemlje do 28°C.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 28°C.