BiH

Paklene vrućine do sredine juna

08/06/2015

Toplo i sunčano vrijeme s temperaturama i do 35 stepeni Celzijusa mnoge građane je primoralo da spas od vrućina potraže u hladovini ili na kupalištima, a prema prognozama meteorologa, ono će se nastaviti sve do sredine ovog mjeseca, kada se očekuje nešto veće osvježenje s padavinama.

Milica Đorđević, dežurni meteorolog u Republičkom hidrometeorološkom zavodu (RHMZ) RS, kaže kako će od utorka i četvrtka ove sedmice doći do povremenih kratkotrajnih pljuskova, ali da oni neće puno uticati na temperaturu vazduha.

“U naredna dva do tri dana temperature će se razlikovati od stepen do dva u odnosu na ove od proteklog vikenda, što je gotovo i nebitno, a prosječna temperatura će biti oko 32 stepena”, kazala je ona.

Kako je rekla, u naredni četvrtak temperatura ide i do 33 stepena, a vrhunac se očekuje za vikend, kada će prosječna temperatura u cijeloj BiH biti oko 35 stepeni Celzijusa.

“Osvježenje i prijatnije vrijeme očekuje se tek 16. juna, a do tada svaki dan će biti toplo uz povremene pljuskove. Najviše uslova za kišu biće sutra i prekosutra, gdje bi moglo doći i do nevremena sa grmljavinom i gradom”, kazala je Đorđevićeva.

Inače, slične vremenske prilike u narednim danima prognozira i “Accu Weather”, jedan od najpopularnijih sajtova za prognozu vremena, koji najavljuje nešto niže temperature nakon 16. juna.

Druga polovina mjeseca bi, prema ovom sajtu, trebalo da bude nešto svježija, s prosječnim temperaturama od 25 stepeni Celzijusa, ali sa malo kiše i pretežno sunčanim danima, pišu Nezavisne novine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.