Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sarajevo

Palmer i Eichhorst danas sa članovima Predsjedništva BiH

komsic dzaferovic dodik
05.05.2021., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Clanovi Predsjednistva BiH primili su ministra vanjskih poslova Republike Turske Mevluta Cavusoglua. (L-D) Milorad Dodik, Zeljko Komsic, Sefik Dzaferovic Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Sastanci i pregovori se očekuju i danas, a sve s ciljem iznalaženja rješenja za izmjenu Izbornog zakona u BiH

Članovi Predsjedništva BiH primiće danas u Sarajevu višeg zvaničnika Ministarstva spoljnih poslova SAD zaduženog za izbornu reformu u BiH Matthew Palmera i direktoricu pri Evropskoj službi za spoljne poslove Angelinu Eichhorst.

Podsjećamo, od jučer traju sastanci američkog diplomate zaduženog za izbornu reformu u našoj zemlji Matthew Palmera s ambasadorima i političarima. Sastanci i pregovori se očekuju i danas, a sve s ciljem iznalaženja rješenja za izmjenu Izbornog zakona u BiH.

Lider SDA Bakir Izetbegović potvrdio je da njegova stranka podržava prijedlog Venecijanske komisije, no detalje o prijedlozima i da li iz HDZ-a iste podržavaju nije otkrio:

“Neću govoriti o detaljima, SDA je sve te prijedloge podržala kao djelimično rješenje na koje treba još neke stvari dodatno uraditi. Dakle, ne postoje tu nikakve dvije izborne jedinice”.