brojni sastanci

Palmer i Eichhorst u posjeti BiH: U ponedjeljak sastanci sa članovima Predsjedništva BiH

Sarajevo: Matthew Palmer s članovima oba doma Parlamentarne skupštine BiH
09.09.2020., Sarajevo, Bosna i Hercegovina - Clanovi kolegija oba doma Parlamentarne skupstine BiH primili su zamjenika pomocnika drzavnog tajnika Sjedinjenih Americkih Drzava, Matthewa Palmera. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Članovi Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva Bosne i Hercegovine sastaće se također u ponedjeljak sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara u Kancelariji za Evropu i Evro-Aziju Matthewom Palmerom. Na sastanku će biti i direktorka za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan, Tursku i Ujedinjeno Kraljevstvo u Evropskoj službi za spoljne poslove (EEAS) Angelina Eichhorst

Članovi Predsjedništva BiH primit će u ponedjeljak pomoćnika državnog sekretara u Kancelariji za Evropu i Evroaziju Matthewa Palmera i direktoricu za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan, Tursku i Ujedinjeno Kraljevstvo u Evropskoj službi za vanjske poslove Angelinu Eichhorst, javlja Anadolu Agency (AA).

Prvo je planiran pojedinačni sastanak Palmera i Eichhrost sa članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem, a potom sastanci i sa članom Predsjedništva BiH Šefikom Džaferovićom i s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

U 13 sati bi trebao biti održan sastanak predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika i članova Predsjedništva BiH Željka Komšića i Šefika Džaferovića sa Palmerom i Eichhrost.

Članovi Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva Bosne i Hercegovine sastaće se također u ponedjeljak sa zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara u Kancelariji za Evropu i Evro-Aziju Matthewom Palmerom.

Na sastanku će osim Palmera biti i direktorka za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan, Tursku i Ujedinjeno Kraljevstvo u Evropskoj službi za spoljne poslove (EEAS) Angelina Eichhorst.

Kako je najavljeno, sastanku će prisustvovati i ambasador Sjedinjenih Američkih Država u BiH Eric Nelson i šef Delegacije Evropske unije i specijalni predstavnik Evropske unije u BiH ambasador Johann Sattler.

Nakon sastanka, predsjedavajuća Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH Alma Čolo, zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara u Kancelariji za Evropu i Evro-Aziju Matthew Palmer i direktorka za Zapadnu Evropu, Zapadni Balkan, Tursku i Ujedinjeno Kraljevstvo u EEAS Angelina Eichhorst obratiće se predstavnicima medija u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.