Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Udruženje „Ruku na srce“

Panel diskusija povodom Dana državnosti: Pričam ti o domovini Bosni i Hercegovini!

zastava bih
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Ilustracija

Učesnici panel diskusije imaće priliku da saznaju više o periodu starog vijeka i srednjojekovnoj historiji Bosne i Hercegovine

Udruženje „Ruku na srce“ je humanitarno volontersko Udruženje koje ima za cilj pomoći porodicama u stanju socijalne potrebe. Vrste pomoći su u hrani, odjeći, higijenu ali i raznim edukacijama.

U posljednje tri godine Udruženje je organizovalo razne edukativne radionice na različite teme, koje obuhvataju: „Školu programiranja“, „Veselu matematiku“, „Kursevi engleskog i njemačkog jezika“, „Takmičenje iz matematike i fizike“ i druge.

Ove godine Udruženje je odlučilo da povodom Dana državnosti naše domovine, organizuje panel diskusiju pod naslovom: Pričam ti o domovini Bosni i Hercegovini!

Panel diskusija će biti održana 23.11.2023. godine u 18h u Multimedijalnoj sali Centra za kulturu i edukaciju ”Safet Zajko”, na adresi Halilovići b.b. (Park: Centar za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko”).

Učesnici panel diskusije imaće priliku da saznaju više o periodu starog vijeka i srednjojekovnoj historiji Bosne i Hercegovine. O periodu starog vijeka sa posebnim naglaskom na Ilire razgovarat ćemo sa uvaženom Prof. dr. Amra Šačić Beća, profesoricom Filozofskog fakulteta u Sarajevu, Odsjek za historiju.

U Republici Srpskoj sutra je neradni dan

Slavi se dejtonski sporazum


U Republici Srpskoj sutra je neradni dan

Područije djelovanje uvažene profesorice je Rimska provincijalna historija, historija Ilira, latinska epigrafija. Doc.dr. Nedim Rabić, predavač na Filozofskom fakultetu Tuzla, Odsjek za historiju te istraživač Instituta za historiju. Područije interesovanja profesora Rabića je srednji vijek.

Crkva bosanska i druge teme toga perioda. Profesor Rabić će nam govoriti na temu srednjovjekovne bosanske historije.

Svi koji nam se pridruže će imati priliku da interaktivno učestvuju, dobiju odgovore na pitanja i bolje upoznaju svoju domovinu.

Prijave za panel diskusiju su obavezne i otvorene su do srijede do ponoći. Možete se prijaviti na ovom linku.