do 30. septembra

Panoramski bus do najpoznatijeg banjalučkog izletišta Banj brdo

panoramski-bus

Cijena prijevoza je ista kao i prošle godine i iznosi jednu KM, a za djecu do pet godina je besplatno

Panoramski mini bus krenuo je danas prema Banj brdu i sve do jeseni prevozit će Banjalučane i zainteresovane turiste do najpoznatijeg banjalučkog izletišta.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić rekao je da Grad Banja Luka na ovaj način izlazi u susret sugrađanima, ali i turistima koje žele da posjete Banje brdo.

Prošle godine, bus je naišao na veoma dobre reakcije i prevezao je oko 7.000 putnika što pokazuje da postoji veliki interes za tu vrstu prijevoza.

-Naša prvobitni ideja je bila da dobijemo vozić za Banj brdo, ali, pošto nije bilo zainetersovanih, onda smo se opet odlučili za panoramski mini bus – naglasio je Sandić.

Formalno će prevoz trajati do 30. septembra, ali, ukoliko vremenske prilike budu povoljne i bude interesovanja putnika, nastavit će se prijevoz i nakon tog datuma – kazao je Sandić.

Istakao da je ove godine angažovano nešto veće vozilo, koje je prilagođeno osobama s invaliditetom, majkama s kolicima i malim bebama, kao i biciklistima koji mogu da unesu svoj bicikl u bus.

Cijena prijevoza je ista kao i prošle godine i iznosi jednu KM, a za djecu do pet godina je besplatno.