Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Papa Franjo se susreo sa djecom iz BiH i uputio im snažnu poruku

BiH

papa

Grupa djece svih vjeroispovjesti iz Bosne i Hercegovine trenutno boravi na italijanskoj Siciliji, a imali su priliku susresti se sa i papom Franjom, prenio je Radio Vatican.

Djeca su smještena kod sicilijanskih porodica još od 19. decembra prošle godine, a cilj projekta Asocijacije Luciano Lama je ostvarivanje harmonije unutar zajednica. Mališani iz BiH boravit će na Siciliji do 21. januara.

Papa Franjo je djeci iz BiH uputio snažnu poruku, istakavši da oni trebaju ostati privrženi svojoj vjeri te da se trebaju moliti za mir u BiH, ali i u cijelom svijetu.

“Draga djeco, proveli ste vrijeme zajedno sa svojom braćom i sestrama, vašim domaćinima, ovim porodicama na Siciliji. Imali ste priliku da odrastate u atmosferi nade. Jedino tako vi mladi katolici, pravoslavci i muslimani spašavate nadu življenja u svijetu koji je više bratski i pravedan, svijetu koji egzistira u miru, iskrenosti i humanosti”, rekao je Franjo.

On se zahvalio sicilijanskim porodicama za ljubav koju su pružili djeci i za njihovu kršćansku solidarnost.

“Uvijek moramo braniti i štititi siročad i poželjeti im dobrodošlicu s ljubavlju. Uvjeravam vas da sam vam iznimno blizak svojom duhovnošću i sve vas blagoslovljavam”, zaključio je Franjo.