Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Papa Franjo: Sjećam se pitanja mladih u BiH, oni su budućnost

BiH

papa frno

“Želio bih vam zahvaliti na posjetu. Kao što sam rekao predsjedniku, još uvijek je u mom srcu toliko lijepih osjećanja koja sam ponio iz vaše zemlje: sposobnost da nakon toliko patnji možete praštati ili tražiti oprost, sposobnost zajedništva i zajedničkog rada, sposobnost dijaloga. Hvala vam puno na ovim divnim primjerima koje dajete čovječanstvu.

Puno hvala. Pozdravite svoj narod, cjelokupan, kao i dva druga člana Predsjedništva, pozdravite pripadnike drugih religijskih zajednica koje su ujedinjene, razgovaraju i traže dijalog za dobrobit mira. Ovo je poruka za dobrobit vaše zemlje. Zahvalnost od srca. Za međusobni razgovor i pomaganje, za napredak.

Pozdravite mlade! Sjećam se pitanja koja su mi oni postavljali. Oni su budućnost vaše zemlje. Hvala vam puno. I molim vas, molite za mene.

Molimo se Bogu, svekolikom Bogu, Tvorcu svih nas, koji blagoslivlja nas, našu zemlju, naše obitelji, našu djecu i budućnost Bosne i Hercegovine. Idite naprijed na ovom putu!”, poruka je pape Franje izaslanstvu BiH koje je boravilo jučer u posjetu Vatikanu.