Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

i dalje prokišnjava

Parlament FBiH danas zasjeda u zgradi Općine Stari Grad

parlament fbih kante prokisnjavanje
Foto: N1

Predstavnički dom je, naime, prije nekoliko dana odgodio zasjedanje zbog prokišnjavanja plafona u sali u zgradi Parlamenta FBiH gdje se već godinama održavaju sjednice oba doma

Sjednica Predstavničkog doma Federalnog parlamenta, sedma redovna u aktuelnom mandatu, bit će održana danas u Sarajevu, najavljeno je.

Početak je zakazan za 11 sati.

Ovoga puta sjednica neće biti održana u sali u sjedištu Parlamenta već u zgradi gdje je sjedište sarajevske Općine Stari Grad, u velikoj dvorani.

Predstavnički dom je, naime, prije nekoliko dana odgodio zasjedanje zbog prokišnjavanja plafona u sali u zgradi Parlamenta FBiH gdje se već godinama održavaju sjednice oba doma. Obrazloženo je da zbog oštećenja stropa iznad predsjedavajućeg stola, nisu ispunjeni sigurnosni uvjeti.

Podsjetimo, sala u kojoj se održavaju sjednice Parlamenta FBiH nalazi se ispod nivoa Miljacke, problem sa prokišnjavanjem nije od jučer, on traje godinama, no uz pogoršanje vremenskih prilika situacija se pogoršala.

Zgrada je u vlasništvu Grada Sarajeva uknjižena je na grad u septembru prošle godine. Iz Parlamenta su kazali kako će im se obratiti za sanaciju te i da su spremni odvojiti određena sredstva. Do tada sjednice u ovoj sali je nemoguće održavati.