Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Parlament FBiH: SDP protiv imenovanja Nikole Poplašena

BiH

parlament fbih (3)
Foto: I. Kralj

Klub poslanika SDP-a BiH podnio je danas na sjednici Predstavničkog doma Parlamenta FBiH inicijativu prema Predstavničkom domu PSBiH da na narednoj sjednici spriječi imenovanje Nikole Poplašena za člana UO Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta.

Šef Kluba SDP-a u Predstavničkog doma Parlamenta FBiH je podsjetio da je Dom naroda PD PSBiH potvrdio njegovo imenovanje, te da imenovanje četničkog vojvode predstavlja čin destabilizacije.

– Svi koji su glasali za njegovo imenovanje izdali su one koji BiH doživljavaju svojom državom i izdali su postulat atifašizma, kazao je, između ostalog, Elvir Karajbić, prenosi Oslobođenje.

Na današnjoj sjednici nije usvojena inicijativa poslanice Jasne Duraković-Hadžiomerović iz SBB-a o uvođenju direktnog prenosa sjednica Predstavničkog doma FTV-u, te formiranje i osposobljavanje PR službe Doma.

Duraković-Hadžiomerović kazala je na današnjoj sjednici da su njeni prijedlozi potrebni radi veće transparentnosti rada Doma, te poručila da neće odustati od navedenih inicijativa.

Poslanica iz HDZ-a BiH Slavica Josipović podržala je Duraković-Hadžiomerović, dodavši kako bi bilo potrebno uvesti i kanal na hrvatskom jeziku.