Saborna crkva

Patrijarh srpski Porfirije stigao u posjetu Sarajevu, dočekali ga brojni vjernici

porfirije sarajevo AA (1)

U nedelju patrijarh srpski Porfirije uz sasluženje mitropolita, episkopa i sveštenstva služiće Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu

Patrijarh srpski Porfirije stigao je u Sabornu crkvu Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu gdje ga je dočekalo mnoštvo vjernika pravoslavne vjeroispovijesti, javlja Anadolu Agency (AA).

Patrijarha srpskog osim vjernika dočekao je mitropolit dabrobosanski Hrizostom sa sveštenstvom Srpske pravoslavne crkve, a predviđeno je da u ovoj crkvi bude služeno vaskršnje večernje.

Patrijarh srpski Porfirije došao je u zvaničnu posjetu Mitropoliji dabrobosanskoj povodom 50-godišnjice sveštenomonaškog i 30-godišnjice arhijerejskog služenja mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma.

U nedelju patrijarh srpski Porfirije uz sasluženje mitropolita, episkopa i sveštenstva služiće Svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Sarajevu.

Istog dana u poslijepodnevnim satima patrijarh srpski posjetiće Gradsku upravu Grada Istočno Sarajevo, a potom prošetati Trgom Srbija u Istočnom Sarajevu.