Pavić s čelnicima vjerskih zajednica: U Prijedoru svi za suživot

pavic prijedor

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić, predstavnici vjerskih zajednica i policije danas su izrazili opredijeljenost za nastavak mirnog suživota i stvaranje pozitivne klime u ovoj lokalnoj zajednici.

Nakon sastanka u Prijedoru o sigurnosnoj situaciji, istakli su da protekli nemili događaji u tom gradu ne treba da utiču na zajedničke napore da se kreira bolja budućnost za sve građane, a pojedinci treba da odgovaraju za počinjene izgrede.

Pavić uvjerava da će gradska uprava, vjerske zajednice i policija uvijek stvarati povoljan ambijent za život i investiranje u tom gradu.

– I dalje smo čvrsto opredijeljeni da uložimo sve svoje kapacitete da se u Prijedoru nastavi miran suživot i da našim građanima, naročito mladim, gradimo perspektivu osuđujući ono što ne valja, a njegujući sve ono što je dobro – naveo je Pavić.

Kazao je da se Prijedor uvijek ponosio multietničnošću i onim što je postigao u poslijeratnom vremenu.

– Zato mi i jesmo osjetljivi na sve ono što dugoročno može ugroziti mir, suživot, bezbjednost ljudi i imovine – istakao je gradonačelnik Prijedora, uvjeren da nedavna dešavanja neće naštetiti povoljnoj bezbjednosnoj situaciji u gradu, niti narušiti dobre međuetničke odnose.

Imam gradske džamije Omer Redžić pozdravio je inicijativu Pavića za sazivanje ovog sastanka i njegove napore da budućnost Prijedora ide u pozitivnom smjeru.

– Okupili smo se da u vezi sa nedavnim nemilim događajima uputimo poruku jer ovakvi incidenti ne smiju biti poligon za bilo kakva dalja politička manevrisanja kada je riječ o bilo kojem narodu u ovom gradu – istakao je Redžić.

I predsjednik Medžlisa Kozarac Amir Mahić rekao je da protekli nemili događaji ne treba da utiču na zajedničke napore da se kreira bolja budućnost.

[pull_quote_right]Razgovorima je prisustvovao i predstavnik ukrajinske crkve Mihajlo Stahnek[/pull_quote_right]

– Osuđujemo svaki vid napada na bilo koga i pridružujem se porukama koje vode ka boljoj budućnosti našeg grada – dodao je Mahić.

Sastanku, koji je na inicijativu gradonačelnika Prijedora održan s ciljem sagledavanja aktuelne bezbjednosne sitacije, prisustvovao je i protojerej stavrofor Ranko Maletić koji je rekao je da su odnosi unutar vjerskih zajednica dobri i da su događaji prethodnih dana zasjenili suživot koji postoji u Prijedoru.

Razgovorima je prisustvovao i predstavnik ukrajinske crkve Mihajlo Stahnek, te načelnik Centra javne bezbjednosti Prijedor Dalibor Ivanić.