Pavlović prijavio Suljagića zbog prijetnji

suljagic

Predsjednik Udruženja građana “Istočna alternativa” Republike Srpske Vojin Pavlović prijavio je danas Policijskoj stanici Bratunac predsjednika takozvane bošnjačke inicijative “Prvi mart” Emira Suljagića zbog prijetnji koje mu je uputio.

Pavlović je naveo da mu je Suljagić putem nekih portala prijetio kao organizatoru postavljanja spomen-obilježja preminulom ruskom ambasadoru Vitaliju Čurkinu u Istočnom Novom Sarajevu.

“Na policiji je da procijeni i odluči da li će preduzeti neke mjere zaštite za mene i članove moje porodice, kojima su takođe upućene prijenje”, rekao je Pavlović novinarima.

On je pojasnio da je Suljagić napisao “da ga čekaju u Srebrenici i da je pitanje šta će biti sa spomenikom Čurkinu u Istočnom Sarajevu”.

“Dobili smo sve potrebne saglasnosti i podršku najviših organa vlasti Republike Srpske za postavljanje spomenika. Uslijedile su prijetnje od dvije bošnjačke organizacije, koje su faktor nestabilnosti u BiH i koje srpski narod nazivaju genocidnim”, naveo je Pavlović.

Prema njegovim riječima, udruženja “Prvi mart” i “Majke Srebrenice” godinama iznose neistine i laži nastojeći da raznim klevetama nanesu štetu srpskom narodu, da ga optuže za genocid, a da prikriju istinu o srpskim stradanjima u srednjem Podrinju i cijeloj BiH.

“Poznato je da je Suljagić sklon konfliktima i u svojim prijetnjama najavljuje nekakvu osvetu i klanje u BiH za pet, 10 ili 15 godina, što govori da je prijetnja miru u BiH i bezbjednosti moje porodice, rekao je Pavlović.

On je dodao da je ponosan što ga ta udruženja porede sa generalom Ratkom Mladićem i Čurkinom.

Pavlović je naglasio da ga prijetnje neće uplašiti i da neće odustati od borbe za dokazivanje istine – da su Srbi masovno stradali u Srebrenici i Bratuncu od 1992. do 1995.godine i da nisu genocidan narod, nego da je nad njima u tom ratu počinjen genocid, započet još u Drugom svjetskom ratu.

Pavlović je u ime “Istočne alternative” najavio podizanje spomen-obilježja generalu Ratku Mladiću iduće godine u Kravici i pokretanje inicijative da se u svim opštinama Republike Srpske postave obilježja u znak zahvalnosti Rusiji i Čurkinu što su spriječili donošenje sramnog britanskog prijedloga rezolucije o Srebrenici u UN, kojom su srpski narod željeli da proglase genocidnim.