Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

PDA BiH predizbornu kampanju otvara velikim skupom u Tuzli

pda osnivacka22

Politička organizacija Pokret demokratske akcije (PDA) Bosne i Hercegovine svoju predizbornu kampanju za Opće izbore 2018 otvara u petak, 7. septembra ove godine, velikim skupom u tuzlanskom SKPC „Mejdan“, na kojem se očekuje dolazak velikog broja članova i simpatizera ove stranke, saoopćeno je danas iz ove stranke.

Senad Alić, predsjednik Kantonalnog odbora PDA Tuzlanskog kantona, naglasio je PDA neće voditi prljavu kampanju niti graditi stranku i svoje kandidate ogovoranjem i optuživanjem kandidata drugih političkih opcija.

– Naš moto je da ova kampanja bude mirna, realna i konkretna kampanja, dok ćemo ciljeve stranke iznositi na svojim predizbornim skupovima. Tokom septembra obići ćemo sve naše regionalne, kantonalne, gradske i općinske odbore i održati centralne skupove – kazao je Alić, te dodao da je zatvaranje izborne kampanje 5. oktobra u Općinskom odboru PDA Banovići.

Prema riječima Elzine Pirić, portparola stranke, cilj PDA je politička, sigurnosna i ekonomska stabilnost države BiH, a na osnovu ravnopravnosti lokalnih zajednica.

– PDA se snažno zalaže za ravnopravan odnos i tretman svih, a ne na štetu Sarajeva ili konfrontacija Sarajeva ili građana Sarajeva i drugih lokalnih zajednica. Mi želimo ravnopravne građane na prostoriju cijele Federacije i države Bosne i Hercegovine. Rekli smo „ne“ autokratiji, totalitarizmu i centrima moći, koji su smješteni u Sarajevu. Sada kažemo „da“ ravnomjernoj raspodjeli prihoda, „da“ putnoj deblokadi kantona u FBiH i „da“ ravnomjernom razvoju lokalnih zajednica, jer jake lokalne zajednice čine jaku državu BiH – poručila je Pirić.

PDA će na Opće izbore izaći sa 214 kandidata za organe zakonodavne vlasti u 15 izbornih jednica i to za Narodnu skupštinu RS (izborne jedinice 1 i 7), Predstavnički dom Parlamenta FBiH (izborne jedinice 2, 3, 4, 5, 6 i 8), zatim Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH (izborne jedinice 1, 4 i 5), kao i skupštine kantona u FBiH (izborne jedinice 2, 3, 4 i 6), saopćeno je iz PDA.