PDA u Doboj Istoku: Borce tuku oni što su se krili po podrumima i seharama

PDA

U Doboj Istoku  sinoć je održan centrani predizborni skup Pokreta demokratske akcije BiH u organizaciji OO PDA Doboj Istok, na kojem je bilo riječi o  osnivanju ovog političkog pokreta, koji bilježi sve rekorde u prilivu novih članova, kaže se u saopćenju za javnost i dodaje:

– Ideja osnivanja PDA BiH prirodno je vezana za njegovog predsjednika, na osnovu višedecenijskog rada i zalaganja za razvoj privrede i društva općenito, za Mirsada Kukića, istaknuto je na skupu.

Preko hiljadu članova i simpatizera spektakularno je dočekalo i pozdravilo Kukića.

Predstavljeni su kandidati PDA Doboj Istok za predstojeće opće izbore: Advija Omerčić i Edin Dedić kandidati  za Skupštinu TK-a,Kenan Čeliković i Enida Mujanović kandidati za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine FBiH.

Prisutnima se obratio predsjednik Povjereništva općinske organizacije PDA Doboj Istok,  Almir Jahić istaknuti privrednik s tog područja.

Jahić u svom obraćanju ukazao  na značaj i ulogu mladih u društvu, napominjući da OO PDA Doboj Istok ima najmlađe kandidate na listama za predstojeće opće  izbore koji su obrazovani i uspješni i kojima treba pružiti šansu.

Ukazao je i na problem odlaska mladih iz BiH, te na lošu dosadašnju politiku, koju treba, kako je poručio, zaustaviti.

“Ljude koji su branili BiH, moje saborce tuku po sarajevskim ulicama. Tuku ih oni koji su se krili po podrumima i seharama. Odlučio sam da podržim čovjeka koji je imao hrabrosti reći “NE” takvim politikama, čovjeku koji želi ravnopravan status svih građana, Mirsadu Kukiću”, kazao je Jahić.

Na skupu je istaknut   značaj formiranja ove stranke, koja je osnovana je 28.marta 2018.godine u Tuzli, a koja je za pola godine okupila nekoliko hiljada članova.

Prisutima se  obratio Mehmed Mehinović, predsjednik Izbornog štaba PDA Doboj Istok, zatim Admir Huskanović, kandidat za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine FBiH, predsjednik OO PDA Gračanica, ministar za rad, socijalnu politiku i povratak TK, kao i  Husein Topčagić, nosilac  liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine FBiH, izborna

jedinica 2, predsjednik OO PDA Gradačac i ministar unutrašnjih poslova TK, koji je pozdravljen gromoglasnim aplauzom.

Također, skupu se obratila u Elzina Pirić,  nosilac liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine FBiH, Izborna jedinica 4, predsjednica OO PDA Banovići, zastupnica u Federalnom parlamentu BiH.

Ova stranka ima kandidate za sve nivoe vlasti u BiH, osim za Predsjedništvo BiH i  na  predstojeće opće izbore izlazi sa ukupno 214 kandidata, kaže se u saopćenju za javnost.