Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

PDP: Dodik pokazao da nema principijelnosti

BiH

dodik

BANJA LUKA, 31. decembra (FENA) – Poniznim odlaskom na saslušanje u Tužilaštvo BiH, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik jučer je potvrdio da je tokom izborne kampanje u Republici Srpskoj “vodio isključivo populističku politiku i da u njegovim postupcima i izjavama ima svega osim principijelnosti – saopćeno je danas iz Partije demokratskog progresa (PDP).

Iz ove stranke navode da je Dodik tokom izborne kampanje prognozirao i masovne proteste građana RS-a pred zgradom Tužilaštva BiH u Sarajevu u slučaju da se on tamo pojavi.

Ocjenjuju da je i “višemjesečni cirkus u vezi s neodlaskom Dodika u Sarajevo zbog navodnog straha za ličnu sigurnost završio u posljednjoj sedmici ove godine neslavno po glavnog akrobatu i klovna – prvo s čekanjem u redu za američku vizu, a potom s jučerašnjim saslušanjem u Tužilaštvu BiH, za koje je tvrdio da se nikada neće desiti“.

-S obzirom na sve što se desilo tokom ove sedmice, još jednom je potvrđeno da su velike galamdžije i bukadžije zapravo samo kukavice i plašljivci i da RS od takvih ne može da ima nikakvu korist. Izvjesno je i da u narednim danima možemo da očekujemo Dodikove nove zaokrete, prije svega u vezi sa Sudom i Tužilaštvom BiH, ali i oko Ustavnog suda BiH – navodi se u saopćenju PDP-a.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik jučer je u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine u Sarajevu dobrovoljno dao izjavu u okviru istrage zbog neizvršavanja odluka Ustvanog suda BiH, koji je “9. januar kao Dan RS-a” ocijenio neustavnim.