Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

PDP: Licemjerstvo vladajuće partije u RS-u sve veće

BiH

branislav_borenovic

Izvršni komitet SNSD-a, u kojem sjedi i Nebojša Radmanović, pozvao je sinoć na izbacivanje stranih sudija iz Ustavnog suda BiH, iako je upravo Radmanović funkcioner koji će ostati upamćen po glasanju za njihov ostanak u tom sudu, upozoreno je danas iz Partije demokratskog progresa (PDP).

-Da bi licemjerstvo vladajuće partije bilo još veće, sjednica partijskog sastanka SNSD održana je u zgradi Vlade Republike Srpske. Što nije ni moralno, a ni normalno, jer to nije zgrada SNSD-a, nego svih stanovnika Republike Srpske – uakzuju iz PDP-a.

U saopćenju iz ove stranke navode i da „SNSD isto tako licemjerno šuti kada potpredsjednik Republike Srpske Josip Jerković poziva na prekrajanje granica Republike Srpske, da se ne zamjere Hrvatskom narodnom saboru u čijem radu učestvuju i njihovi funkcioneri“.

-Izuzetno nam je žao i razočarani smo što je nacionalno jedinstvo u Republici Srpskoj koje smo zajednički pokazali za Dan Republike bilo kratkog daha i što se novi politički udarci na Republiku Srpsku koriste isključivo za spinovanje javnosti i ubiranje jeftinih političkih poena. Donošenje zakona o Ustavnom sudu BiH je jedan od zajedničkih prioriteta Republike Srpske, a ne ekskluzivno pravo SNSD-a, pogotovo što je upravo SNSD zaslužan za produženi boravak stranih sudija u BiH – dodaju iz PDP-a.

Opredijeljeni su, kako ističu, isključivo za očuvanje Republike Srpske i njenih instutucija, što su dokazali kroz djelovanje u zakonodavnoj vlasti Republike Srpske i kroz rad svojih predstavnika u zajedničkim institucijama u BiH, te će u tom pravcu i dalje djelovati.

PDP