BiH

PDP: Patriotizam SNSD-a se zasniva na praznom srbovanju iza kojeg se krije pljačka

12/06/2015

Partija demokratskog progresa (PDP) smatra da su Milorad Dodik i Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) najodgovorniji za siromaštvo, korupciju i beznađe koje vlada u Republici Srpskoj, te da je njihova vladavina ekonomski razorila i direktno ugrozila Republiku Srpsku.

-Republika Srpska je opljačkana kroz afere Boska, Birač, Bobar banka, Balkan banka i druge, te se Dodik i njegovi saradnici isključivo bore za vlast da bi zadržali kontrolu nad pravosudnim institucijama i tako izbjegli odgovornost – kaže se u saopćenju PDP-a.

Patriotizam SNSD-a se, kako dodaju, zasniva na “praznom srbovanju iza kojeg se krije pljačka, u kojoj se kasnije uživa na jahtama i vilama u Portorožu i drugim destinacijama”.

Iz ove stranke navode da će se ”do kraja braniti pozicije Republike Srpske u Sarajevu, ali će istovremeno nastaviti da insistiraju da se riješe sve krupne afere u Republici Srpskoj i da se narodu vrati opljačkani novac”.

-Premijer RS danima kuka za kreditom Svjetske banke od kojeg Republika Srpska treba da dobije 15 miliona KM, a Republika Srpska je samo u aferi Birač izgubila stotine miliona. PDP podsjeća javnost da je Vlada Željke Cvijanović najavila hapšenja u aferi Birač još u proljeće 2014. godine navodi ova stranka.

Poručuju da će se “boriti svim demokratskim sredstvima da se narod Republike Spske što prije riješi patriotizma Milorada Dodika, Mile Radišića i drugih sličnih njima, jer će u suprotnom Republika Srpska biti istinski ugrožena”.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.