Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

PDP: Porodice masovno napuštaju RS, borit ćemo se da narod ostane ovdje

pdp3333

Svakodnevno smo suočeni sa masovnim odlaskom kompletnih porodica iz Republike Srpske. Svim silama se moramo boriti da naš narod ostane ovdje, a to je jedino moguće ako zajedničkim radom budemo nastojali da stvorimo bolji ambijent za život svih nas, stoji u saopštenju PDP-a kojeg prenosimo u cjelosti.

Republika Srpska ima veliki broj onih koji budžetska primanja ostvaruju na osnovu rada na više radnih mjesta u državnim institucijama, članstava u upravnim i nadzornim odborima… Zato se zalažemo za propise koji će regulisati ovo polje, zakon po kojem svaki građanin može da obavlja više poslova u više budžetskih institucija, ali da prima dohodak samo od jedne. Ovako ćemo obezbijediti 10.000 novih radnih mjesta, jer ćemo ukinuti dohodak i nadoknade iz budžeta svima koji ih primaju po više osnova. Dakle, jedan matični broj jedna plata.

Da bi se sve ovo moglo sprovesti u djelo potrebno je napraviti bazu podataka o svim zaposlenima, kao i bazu podataka o članovima upravnih i nadzornih odbora i ostalih stručnih tijela koji se finansiraju javnim novcem. Na taj način bi se vodila evidencija o naknadama svih zaposlenih u institucijama vlasti i imao tačan podatak o fondu plata kojim su opterećeni budžet, vanbudžetski fondovi i druge javne institucije.

Partija demokratskog progresa u fokus svog djelovanja stavlja ekonomsku, demografsku i moralnu obnovu Srpske da bi stvorili takav društveni ambijent da ljudi u Republici Srpskoj žele da ostanu, rade, razvijaju svoje potencijale, grade porodice i podižu buduća pokoljenja, kaže se u saopštenju PDP-a.