BiH

Banja Luka

PDP poziva građane da provjere račune za struju

16/12/2019

Ako „Elektrokrajina“ ne postupi na taj način, građani Banje Luke imaju pravo da se za zaštitu svojih prava obrate Regulatornoj komisiji za energetiku Republike Srpske i ombudsmanu za zaštitu prava potrošača

Gradski odbor Partije demokratskog progresa Banja Luka poziva sve građane Banje Luke da dobro provjere svoje račune za električnu energiju koje im dostavlja ZP „Elektrokrajina“ a.d. Banja Luka, saopćeno je iz PDP-a.

Naime, prema svakodnevnim dojavama koje dobijamo od strane s pravom revoltiranih građana, „Elektrokrajina“ a.d. Banja Luka je u posljednjim mjesecima građanima dostavila čitav niz računa na kojima su pogrešno učitana stanja brojila, a što je rezultiralo većim iznosima cijene električne energije. Pored toga, na računima su u određenim slučajevima pogrešno obračunate stavke cijene električne energije, pa je i na to potrebno obratiti pažnju.

Dodatno, građani se javljaju i sa problemom manjih dnevnih tarifnih satova (jeftina struja u večernjim časovima), jer im iz „Elektrokrajine“ javljaju da postoje tehnički problemi sa jeftinom strujom, usljed čega su građani prinuđeni da plaćaju veće račune električne energije.

Obavještavamo građane da, shodno Opštim uslovima za isporuku i snabdjevanje električnom energijom, imaju pravo da traže od „Elektrokrajine“ a.d. Banja Luka da odmah ispravi račune na kojima su pogrešno navedena stanja brojila i te račune uskladi sa realno potrošenom količinom električne energije. Ako „Elektrokrajina“ ne postupi na taj način, građani Banje Luke imaju pravo da se za zaštitu svojih prava obrate Regulatornoj komisiji za energetiku Republike Srpske i ombudsmanu za zaštitu prava potrošača.

Gradski odbor PDP Banja Luka poziva „Elektrokrajinu“ a.d. Banja Luka da pokaže odgovornost u svom radu, te da gubitke u poslovanju nadomijesti novim i svježim idejama i povećanjem efikasnosti u radu, umjesto što zapošljava neprestano nove radnike, a građanima fakturiše cijenu svoje nesposobnosti, saopćeno je iz PDP-a.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.