BiH

nakon napada na stanivukovića

PDP pozvao Viškovića da smijeni Lukača

30/12/2019

Još jednom pozivaju članove Predsjedništva BiH da objave zvaničnu verziju dokumenta "Program reformi BiH“ koji je usvojen na sjednici Predsjedništva održanoj 19. novembra ove godine, i upućen u sjedište NATO alijanse u Brisel

Predsjedništvo PDP-a pozvalo je danas premijera RS Radovana Viškovića da smijeni ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača, nakon fizičkog nasrtaja na narodnog poslanika Draška Stanivukovića tokom prethodne posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

Iz te stranke navode da ovakvi postupci ne mogu i ne smiju imati bilo kakvo opravdanje, pogotovo kada je akter neko ko je nosilac najviših funkcija u Republici Srpskoj.

-Podsjećamo da je fizičkom napadu prethodila jasno izrečena prijetnja ministra Lukača upućena poslaniku Stanivukoviću, kao i poziv da priđe njegovoj govornici kako bi ga udario – dodaju iz PDP-a.

Još jednom pozivaju članove Predsjedništva BiH da objave zvaničnu verziju dokumenta “Program reformi BiH“ koji je usvojen na sjednici Predsjedništva održanoj 19. novembra ove godine, i upućen u sjedište NATO alijanse u Brisel.

-Predsjedništvo PDP-a je još jednom osudilo činjenicu da se pred poslanicima u Narodnoj skupštini Republike Srpske nije našao originalan dokument i pozvalo sva tri člana Predsjedništva da objave zvaničnu verziju ovog, za Republiku Srpsku i Bosnu i Hercegovinu, veoma važnog dokumenta – saopćeno je iz te stranke.

Najavili su da će u narednom periodu, nakon novogodišnjih i božićnih praznika, širom Republike Srpske početi sa provođenjem aktivnosti i peticijom građana protiv povećanja PDV-a, a samim tim i novih nameta, koje je ranije, kako navode, najavio predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.