BiH

Reakcije

PDP traži da se razjasni napad na Miladina Stanića

01/08/2021

PDP apeluje na nadležne organe da rade slobodno, bez pritiska i političkog uplitanja, što do sada, nažalost, ponekad i nije bio slučaj

PDP traži da se do kraja razjasni napad vatrenim oružjem na narodnog poslanika Miladina Stanića.

– Ukoliko ovaj slučaj ima, pa i male primjese političkog obračuna, sankcije moraju biti rigorozne, jer nasilje, napadi i ugrožavanje života neistomišljenika ne smiju proći bez žestoke kazne. Ako se u Republici Srpskoj bude tolerisano novi pokušaj fizičkih i težih napada na narodne poslanike, pitanje je šta bi moglo biti sljedeće i da li su moguće još veća posljedice po društvo u cjelini, saopćeno je iz PDP-a.

Od policije zavisi koliko je spremna da cijelu situaciju sagleda na transparentan i profesionalan način, budući da je u njenom vrhu ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Dragan Lukač, protiv koga je potvrđena optužnica zbog fizičkog napada na tada poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a danas PDP-ovog gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića.

PDP apeluje na nadležne organe da rade slobodno, bez pritiska i političkog uplitanja, što do sada, nažalost, ponekad i nije bio slučaj, jer je SNSD koristio MUP u političkim obračunima, stoji u saopćenju.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.