Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

jelena trivić

PDP traži javno objavljivanje diploma zaposlenih u javnom sektoru u RS

stanivukovic-trivic

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini RS Draško Stanivuković pozvao je građane da se pridruže ovoj akciji

Partija demokratskog progresa (PDP) pokrenila je akciju potpisivanja peticije kojom se traži javno objavljivanje diploma zaposlenih u javnom sektoru u Republici Srpskoj.

Predlažu izmjene Zakona o registru zaposlenih u javnom sektoru, koji je stupio na snagu 2017. godine, a poslanica PDP-a u Narodnoj skupštini RS-a Jelena Trivić tvrdi da taj zakon “nikada nije proveden”.

– Tražit ćemo izmjene dva člana zakona, da se za svakog zaposlenog pored stručne spreme doda odrednica, odnosno podaci iz diplome koji će sadržavati ustanovu, mjesto i datum sticanja diplome i da to bude javno objavljeno. Drugom izmjenom tražimo da nadležni organ, koji vodi registar zaposlenih u javnom sektoru izvještava Narodnu skupštinu o nepravilnostima koje uoči tokom provjere vjerodostojnosti podataka koji se objavljuju u registru – rekla je Trivić na konferenciji za novinare.

Ona tvrdi da najveći broj zaposlenih u javnom sektoru nema šta da krije kada je riječ o diplomama te da su časno došli do njih, a trpe kritike zbog malog broja onih koji imaju šta da kriju.

– Takvi nažalost upravljaju ovom zemljom – ustvrdila je ona i navela slučaj ministra energetike i rudarstva RS Petra Đokiće, dodavši da “on nije jedini”.

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini RS Draško Stanivuković pozvao je građane da se pridruže ovoj akciji.