Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

PDP traži od Lukača da ispita navodni plan “Posljednja šansa”

BiH

Лакташи – Додик, Лукач

Klub poslanika Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske uputio je pitanje ministru unutrašnjih poslova RS-a Draganu Lukaču u kojem traže hitnu provjeru saznanja u vezi sa navodnim planom ”Posljednja šansa” objavljenim u medijima, a kojim se, navodno, “udara” na ustavni poredak RS-a.

-S obzirom na to da se radi o vrlo ozbiljnim tvrdnjama koje, navodno, udaraju na stabilnost RS-a, pitamo ministra Lukača šta je preduzeo u vezi s tim i tražimo da nas hitno informiše o saznanjima.

Radi se o suviše važnim pitanjima da bi ostala u sferi nagađanja. Tražimo od ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske da hitno preduzme sve mjere kako bi eventualni učesnici navodnog plana ‘Posljednja šansa’ bili kažnjeni.

Ukoliko se, pak, ispostavi da se radi samo o širenju dezinformacija s ciljem diskreditovanja opozicije u Republici Srpskoj, od ministra unutrašnjih poslova RS-a zahtijevamo da protiv organizacija i pojedinaca koji su u vezi sa ovom temom istupali u javnosti pokrene istragu zbog podmetanja krivičnog djela i širenja straha od udara na ustavno uređenje RS-a – navode iz Kluba poslanika PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske u pitanju upućenom ministru unutrašnjih poslova RS Draganu Lukaču, saopćeno je iz PDP-a.