Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banja Luka

PDP traži posjebnu sjednicu Skupštine o bezbjednosti saobraćaja

pdp protest

Ovdje se radi o zahtjevu za pravilno raspoređivanje sredstava i prioritetu nad prioritetima, a to je ljudski život

Članovi Gradskog odbora PDP-a Banjaluka Smiljana Babić-Moravac, Ivan Begić i Krsto Golijanin na pružnom prelazu u banjalučkom naselju Derviši danas su poručili da je neprihvatljiva nebriga nadležnih za bezbjednst građana, javlja Anadolu Agency (AA).

Oni su najavili da će u srijedu podnijeti zahtjev za održavanje posebne sjednice Skupštine grada da se raspravi o bezbjednosti saobraćaja, kao i da će u nedjelju podržati mještane Derviša na protestu na ovom pružnom prelazu

“Ovdje je prije dva dana poginula dvadesetčetverogošinja djevojka Jelena, a vozač automobila bori se za život, ne znamo kako će završti. To je jedna u nizu žrtava zbog nebrige nadležnih, da li je to Grad, Željeznice RS, nas iz PDP-a to ne zanima”, reka je Smiljana Babić – Moravac.

Ona je rekla da je ovo jedno od mjesta gdje građani gube život, podsjećajuću na 2012. godinu, kada je poginuo radnik preduzeža “Čistoća”, kada su tadašnji gradonačelnik i ministar saobraćaja obećali riješti problem. Naglasila je da je i ranije bilo žrtava na ovom prelazu.

“Prebacivanje nadležnosti sa jednih na druge ne vodi ničemu”, rekla je ona.

Ivan Begić negirao je optužbe da PDP politizira ovaj problem, navodeći da je u proteklom periodu Banjaluka izdvojila mnogo novca za pitanja koja nisu toliko važna za život građana kao kritični prelazi i raskrsnice.

“Ovdje se radi o zahtjevu za pravilno raspoređivanje sredstava i prioritetu nad prioritetima, a to je ljudski život.”

Krsto Golijanin rekao je da gradske vlasti nemaju razumijevanja za male zahtjeve građana zbrinute za bezbjednost u saobraćaju u svojim naseljima.

Banjalučanka Jelena Milovac (24) poginula je u subotu, a njen sugrađanin Željko Stanić (49) teško je provrijeđen kada je brzi voz udario u automobil na pružnom prelazu u naselju Derviši.