Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

PDP: Žalosno je što se Tegeltija hvali novim kreditom u koji uvlači RS

BiH

Zoran-Tegeltija-630×391

Iz Partije demokratskog progresa (PDP) danas su saopćili da su „šokirani“ činjenicom da je ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija jučer kao uspjeh predstavio uzimanje novog kredita od 50 miliona maraka.

Napominju da će RS na ovaj iznos, “kojim se hvali ministar Tegeltija, svi zajedno, morati da iskeširamo još deset miliona maraka kamate – i to samo zato što vlast nije bila sposobna da vodi RS”.

Tokom mandata vlasti RS-a imale su, navode iz PDP-a, na raspolaganju, osim budžeta, i milijarde maraka s eskrow-računa i iz sredstava sukcesije.

Umjesto da su izgradili fabrike i otvorili radna mjesta, sve su uludo potrošili i danas, kao zalog za kredit, stavljaju našu budućnost.

Ponovo pitaju i ministra i vlast u RS gdje su završile narodne pare?

-Žalosno je i što su stvorili takvu atmosferu u kojoj se radošću i srećom smatra zaduženje kod MMF-a, iako i ptice na grani znaju da ta finansijska institucija nije stvorena da spasava RS već da, kao i svaka banka, daje kredite – navode iz PDP-a.

Tegeltija je jučer uime RS-a potpisao ugovor o kreditu od 50 miliona KM s predstavnicima Komercijalne banke iz Beograda.