Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Peciva i ruže korisnicama Sigurne kuće u Sarajevu: Ohrabrenje i znak da nisu same

BiH

Peciva i ruže korisnicama Sigurne kuće u Sarajevu

Sarajevska prehrambena kompanija Sprind danas je povodom osmog marta, Međunarodnog dana žena, obišla i darovala korisnice Sigurne kuće u Sarajevu, odnosno žrtve nasilja u porodici.

Menadžerica Sigurne kuće Mubera Hodžić-Lemeš za AA je izjavila kako su štićenice, kada su jutros saznale za donaciju, bile jako obradovane i iznenađene činjenicom da neko, ipak, misli na njih i da nisu zaboravljene.

“U ime svih korisnika i u lično ime želim se zahvaliti na ovom lijepom i humanom gestu kojim su uljepšale dan našim korisnicima. Zajedničkim aktivnostima svi doprinosimo borbi protiv nasilja u porodici koje je izuzetno izražen problem u našem društvu. Na ovaj način žene su ohrabrene, motivisane i osnažujemo ih da nisu same u svojoj borbi, pokazuejmo im da smo svi uz njih”, istakla je Lemeš.

Sprind je korisnice Sigurne kuće darovao ružama te paketima sa svojim pecivima i proizvodima.

“Odlučili smo se za ruže kako bi uljepšali ovaj dan, a poklon paketi najvećim dijelom sadrže peciva, hljebove, peciva, slance, tost i slično. Odlučili smo se za hljeb i ruže jer je 1908. godine prva demonstracija koju su organizovale žene započela sloganom: Ruže i hljeb, što simbolizuje kvalitetniji život i opastanak. To je ono što želimo našim sugrađankama, posebno ovoj najranjivijoj kategoriji društva”, rekla je u ime kompanije Sprind, Alisa Počo.

Sigurna kuća u Sarajevu zbrinjava žene, djevojke i djecu koje su pretrjele porodično nasilje i jedina je takva ustanova na području Kantona Sarajevo.